نوآوری در اکثر اوقات شکست می خورد اما نباید این طور باشد.شما نباید اجازه دهید این اتفاق بیفتد. نواوری تقریبا هیچگاه به خاطر نبود خلاقیت شکست نمیخورد.بلکه به خاطر فقدان قاعده مندی است این اتفاق میافتد.قطعی ترین راه برای شکست خوردن ، تمرکز صرف بر روی محصولات است. نوآوران موفق از گونههای مختلف نوآوری استفاده می کنند.
نوآوران موفق الگوهای نوآوری در صنعت خود را تحلیل میکنند. سپس برای نوآوری، انتخاب های هوشمندانه و سنجیده ای به طرق مختلف انجام می دهند.
می توان نوآوری ها را تجزیه کرد و مورد تحلیل قرار داد.وقتی که این کار را انجام دهید متوجه خواهید شد که چرا عمده آن ها شکست می خورند و تنها اندکی از آنها موفق میشوند. نوآوری ها را میتوان به صورت قاعدهمند ایجاد کرد. این کار باعث افزایش چشمگیر شانس موفقیت تان خواهد شد .
نوآوری رشته ای جدید در حال تولد است.
اکنون و پس از این علم جدیدی در حال ظهور است که نحوه انجام کار را اساساً تغییر میدهد.این دقیقاً اتفاقی است که اینک در میدان عمل نوین برای نوآوری رخ می دهد. اما هوشیار باشید چرا که افسانه های درست و غلط بسیاری وجود دارند و ریشه کن کردن آنها بسیار دشوار است.
باز اندیشی نوآوری
هنگامی که بحث از نوآوری پیش میآید حتی مدیران طرفدار نظام و اصول منطقی برآمده از علم مدیریت نوین در حوزه های بازاریابی مالی یا لجستیک نیز تحمل هرگونه بی منطقی را دارند.
اغلب اوقات ،نوآوری در حد یک سری جلسات طوفان فکری تنزل داده می شود که در آنها تسهیلگران ادعا میکنند که ((آهای چیزی به نام میده بعد وجود ندارد!)) (البته برخی ایده ها بدون شک و شبهه بد هستند.) همچنین ممکن است نوآوری در واحدهای نمایشگاه های خاص از بقیه سازمان جدا شود که در واقع تلاشی برای قرنطینه کردن دیوانگان است .چرا که احساس میکنیم تنها با این کار است که خلاقیت افزایش می یابد.افراد را در یک اتاق جای میدهیم ،میز ها را با اسباب بازی ها، تفنگ های پینت بال، کاغذ یادداشت های برچسبی، ماژیک های رنگی و غذا های بامزه آذین میکنیم فقط به این خاطر که قرار است نوآوری لذت بخش باشد. استفاده ما از این ماژیک های سیاه و برچسب ها تقریباً به اقدامی سمبولیک و یکی از چندین سنتی که در آیینهای دورهمی نوآوری به جا می آوریم بدل شده است مشکل اینجاست که شواهد حاکی از آن است.
که در واقع چنین تکنیک هایی در عمل منجر به نتایج بهتری نمی شوند. چند سال پیش به تحقیق درباره تلاش های نوآورانه در صنایعی از قبیل تولید و خدمات پرداخت می و نتایج حاکی از آن بود که ۹۵ درصد این تلاش ها به شکست منتهی می شوند. نگاهی گذرا به وضعیت نوآوری های معاصر حاکی از آن است که تنها اندکی بهتر شده ولی هنوز هم اغلب چیز ها بیشتر ریشه در امید و عادت دارند تا شواهد محکم .چنین چیزی غیر قابل قبول است. مدت هاست که برای ایجاد انقلاب در نحوه تشخیص، توسعه ،پرورش، ریسک زدایی، راه اندازی و تقویت نوآوری تاخیر داشته ایم .
آرمان ما تبدیل نوآوری به رویکردی باقاعده و تغییر وضعیت این رشته از هنری رمز آلود به دانشی منظم تر است. نوآوری بخشی از بنیان این آرمان است خود ما نیز می دانیم که بر روی مسئله بنیادینی همچون پروژه ژنوم انسان کار می کنیم و بر روی چیزی همچون جدول تناوبی عناصر شیمیایی که به لحاظ تجربی اثبات شده باشد(گرچه از دومی الهام گرفته ایم.) آخرین کاری که در تلاش برای انجام آن هستیم، دادن پوششی متفاوت به نوآوری است.
تعریف نوآوری
واژه نوآوری در اثر استفاده بیش از حد، سوء استفاده، تبلیغات مبالغه آمیز و جوگیری معنای خود را اساسا از دست داده است. اغلب در تشخیص نتیجه و فرآیند دچار اشتباه میشویم و همه چیز را در قالب عبارت های خنثی بیان میکنیم ؛حال میخواهد توسعه محصول کاملا معمولی باشد یا ایجاد جهشی از اینکه بازار جدیدی را شکل میدهد. تعریف هایی که در اینجا ارائه میدهیم کمک میکند تا از آنچه نوآوران واقعاً به انجام می رسانند درک دقیقی پیدا کنیم.
۱_ نوآوری با اختراع متفاوت است.
نوآوری ممکن است دربرگیرنده اختراع باشد ولی بسیاری از چیزهای دیگر را نیز لازم دارد. چیزهایی از تبدیل درک عمیق تر از اینکه آیا مشتریان به آن اختراع نیاز دارند یا خیر، این که چگونه می توانید برای ارائه آن با سایر شرکت ها کار کنید و نیز این که چگونه در طول زمان، هزینههای خود را پوشش خواهید داد.
۲_ نوآوری ها باید بتوانند هزینه های خود را پوشش دهند. به عبارت سادهتر: نوآوری ها باید بتوانند ارزشی رابه شما یا شرکتتان بازگردانند تا بدین وسیله در آینده امکان نوآوریهای دیگر برایتان فراهم باشد. می خواهیم عملی بودن را با دو شاخص تعریف کنیم :نوآوری باید بتواند بقای خود را حفظ کند و میانگین موزون هزینه سرمایه اش را بازگرداند.
۳_ نوآوری های بسیار اندکی واقعاً جدید هستند. فرانچسکو ردی که زیست شناس بود_ اصلی را بنیان نهاد:(( هر چیز زنده از یک چیز زنده به وجود می آید.)) اغلب اوقات فراموش میکنیم که عمده نوآوریها مبتنی بر پیشرفتهای گذشته هستند. لزومی ندارد که نوآوری ها برای تمامی جهان تازگی داشته باشند _جدید بودن آنها برای یک بازار یا صنعت نیز کفایت میکند.
۴_ فراتر از محصولات بیندیشید .
نوآوری ها باید چیزی فراتر از محصولات باشند.
آنها میتوانند دربرگیرنده شیوههای جدید انجام کسب و کار و پول دراوردن سیستم های جدید محصولات و خدمات و حتی تعامل و اشکال جدید معاشرت میان سازمان شما با مشتریانتان باشند.
نوآوری عبارت است از خلق پیشنهادی جدید و عملی ۱_دانستن اینکه نوآوری در کجا لازم است، اهمیتی هم مرتبه با دانش چگونگی نوآوری دارد .
حفر چاه نفت یا استخراج لیتیوم بیشتر به دانستن محل حفر بستگی دارد تا خود عمل حفاری. پیش از شروع یک پروژه فرصت های صحیح نوآوری را مشخص کنید و راجع به ماهیت نوآوری که می خواهید خلق کنید بسیار شفاف باشید .
نوآوری مستلزم شناسایی مشکلات حائز اهمیت و ورود قائده مند به آن ها برای ارائه راهکارهای سازنده است.
۲_ ابتدا به حل سخت ترین مشکلات بپردازید.
به دنبال میوه های روییده بر شاخه های پایینی درخت نباشید. بلکه مشکلات بزرگ و بغرنج را که هیچ راه حل ساده ای ندارند هدف بگیرید. البته منظورم آن مسائلی که برای شما ساده هستند نیست؛ بلکه به معنی حل مشکلات عمیق مشتریانتان است به هنگام نوآوری بر روی سخت ترین قسمت های مفهومی که باید درست از آب دربیاید تمرکز کنید. مسائل ساده را در فرصت های بعدی نیز میتوان حل کرد.
۳_ از پاسخ های ناقص اجتناب کنید. وقتی چالشهای بزرگ را در آغوش کشیدید، صبور باشید و برای خلق راهکارهای جامع تلاش کنید. به جای پذیرفتن راهکار های دم دستی به دنبال راه هایی برای رفع تنش ها باشید این کار نیازمند کنار آمدن با ابهام و صبوری تا زمان ظهور پاسخ است.
۴_ نوآوری تا وقتی که به بازار نیامده باشد نوآوری به حساب نمی آید. تا زمانی که پیشنهاد خود را به بازار نیاورده اید و از آن کسب درآمد نکردهاید، فرایند نوآوری تا ناتمام است. در حیطه های اجتماعی و دولتی نیز باید به ذینفعان خود به شیوه جدید و بهتر که قادر به حفظ خود در طول زمان باشد یاری رسانید.
۵_ پیچیدگی را به سادگی تبدیل کنید .تبدیل یک چیز ساده به دشوار آسان است: به نظر میرسد سیاستمداران و وکلا برای امرار معاش این کار را انجام میدهند. اما نوآوری های انگشتشماری به خاطر پیچیدگی شان قهرمان شده اند.اغلب آنها به خاطر ارائه راه حل های ساده و سازنده برای بغرنج ترین مشکلات مشهور شده اند.
دیدگاهی وجود ندارد